MANDONGUILLES AMB OLIVES I CEPS
Ingredients per a les mandonguilles:
½ kg de carn picada de vedella
½ kg carn picada de porc
1 cullereta de sal
1 cullereta de pebre negre
1 cullereta de julivert picat
4 grans d’all picats
½ ceba ratllada
2 ous
100 g de molla de pa (remullada amb llet)
200 g de farina
Ingredients per a la salsa:
300 ml d’oli verge d’Olesa
100 g de ceps secs
500 g de bolets variats
1 llauna d’olives farcides
6 grans d’all
2 cebes
1 copa de brandi
Elaboració:
Per fer les mandonguilles, barregeu la carn picada amb tots els ingredients menys la farina. Feu les mandonguilles, enfarineu-les bé i fregiu-les amb l’oli d’oliva. Deixeu l’oli de fregir a part.
Per fer la salsa, amb l’oli que heu reservat, feu un sofregit amb la ceba i l’all fins que agafi un to daurat. Afegiu-hi dues culleradetes de farina i remeneu-ho tot fins que quedi ben lligat.
Incorporeu-hi les mandonguilles, les olives amb la meitat del suc, els bolets i els ceps. Deixeu que bulli tot, una mitja hora aproximadament, a foc lent, i rectifiqueu-ho de sal.
TURISME D’OLESA
Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.
BUTLLETÍ DE NOTÍCIES
CONTACTA'NS
CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT© 2019 TURISME D’OLESA