PEUS DE PORC FARCITS I DESOSSATS
Ingredients (per a 4 persones):
4 peus
1 ceba
10 grans de pebre negre
llorer, farigola i 3 claus
1 pastanaga, 1/2 porro, 2 alls
1 tomàquet madur
Mantellina
Per fer el farcit:
400 g de carn picada de porc
100 g de papada
una mica de pernil salat
tòfona
1/4 l de llet
1copa de vi ranci
1 llesca de pa
Elaboració:
Primer de tot bulliu els peus amb totes les verdures amb una mica de sal, durant tres hores.
Poseu la tòfona, el pa, l’ou, el vi ranci i la llet en remull per lligar-ho amb la carn picada.
Mentrestant fregiu tota la carn en una paella, i per acabar, poseu-hi el pernil.
Desosseu els peus quan estiguin una mica freds. Tot seguit poseu mig peu damunt de la mantellina, farciu-lo, poseu l’altre mig peu al damunt i emboliqueu-lo amb la mantellina.
Enfarineu els peus i fregiu-los.
Per fer la salsa:
1/2 ceba
1 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
1 pastanaga
200 g de tomàquet natural
bolets de temporada
Talleu les verdures a l’estil juliana i sofregiu-les en una cassola. Quan les verdures agafin una mica de color hi heu d’incorporar el tomàquet natural pelat i picat, el pernil salat tallat a juliana i els bolets. Afegiu-hi també una copa de vi ranci, dues cullerades de farina i un litre de caldo de bullir els peus amb una mica de salsa espanyola (picada catalana, ametlla, julivert, pa fregit i un all diluït amb aigua).
Tot això feu-ho bullir mitja hora.
TURISME D’OLESA
Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.
BUTLLETÍ DE NOTÍCIES
CONTACTA'NS
CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT© 2019 TURISME D’OLESA